Moniek de Leeuw

Violiste en componiste Moniek de Leeuw, met haar roots in Zeeland, is een muzikale wereldreizigster. Noem het wereldmuziek, gypsy, klezmer, New Orleans-style, of hoe je wilt; met haar eigen geluid en improvisatietalent doet het etiket er eigenlijk niet meer toe. Er gaan geruchten dat Moniek kan vioolspelen en tap-dansen, tegelijkertijd! Ze reisde de laatste jaren o.a in India, Israel, de Balkan en Louisiana om op te treden met lokale bands en om de traditionele muziek (roots muziek) van die landen te onderzoeken.

Moniek treedt al op sinds jongs af aan op als violiste en pianiste. Ze vrolijkt graag mensen op door haar passie voor rootsmuziek te delen.

In 2010 behaalde ze haar master in music & daarna tourde ze meer dan zes jaar de wereld rond met haar band ‘The Balcony Players’‘ en met andere bands die ze onderweg ontmoette. Ze kwamen in verre oorden en speelden samen met lokale muzikanten. Met ‘The Balcony Players’ produceerde Moniek twee bijzondere albums. Daarna ging haar muzikale onderzoek door en bestudeerde ze muziek uit o.a India, Israel & Louisiana. Ook reisde ze samen met ‘Emergency Circus’ uit de Verenigde Staten naar vele vluchtelingenkampen, om daar de kinderen en families op te vrolijken met muziek en theater.

Gratis entree.

Deel dit:

Blijf op de hoogte

Ontvang het programma, artiesteninformatie en extra’s direct in je mailbox.