Muze-art performance

Het zijn mysterieuze Muzen die, lang geleden, wetenschappers en kunstenaars inspireren om de natuur te observeren en nieuwe kunstwerken te maken. Met muziek, dans en gedichten brengen ze troost in het harde bestaan en blazen de Westerse beschaving leven in.

Een van de Muzen, een vreemd en zwijgzaam type, keert terug om te zien hoe het intussen gaat met de mens en de kunsten. MuzeVerheul observeert met open zintuigen. Ze is nieuwsgierig naar alles wat leeft, de kunst aan de muur, de akoestiek van het moment. Als antwoord heeft ze alleen speelse beweging, haar viool en stem.

MuzeVerheul is een personage van Marike Verheul, musicus en dichter. Ze speelde viool naast veelzijdig kunstenaar Armando en schreef teksten bij levende muziek in de concertzaal voor de app Wolfgang. Solo treedt ze op met eigen muziek en poëzie, vaak in resonantie met beeldende kunst. Nieuw zijn de performances als MuzeVerheul, een vervreemdend personage dat verschillende kunstvormen in zich verenigt en alle behalve de gangbare podia opzoekt.

Je komt MuzeVerheul overal tegen op Fantastic Femmes Fest!

Deel dit:

Blijf op de hoogte

Ontvang het programma, artiesteninformatie en extra’s direct in je mailbox.